Team Orkidé i Oskarshamn

En solig söndag i oktober blev ett tjugotal glada barn och ungdomar med funktionsnedsättning bjudna på en dag full av skoj i Oskarshamn. Först smarrig pizza tillsammans hela gänget, sedan en skön promenad genom stan till Sagabiografen för att se filmen Berts dagbok.

Det var Team Orkidé som ordnade den roliga dagen för barnen, med hjälp av bidrag från Hugos Stiftelse. Bernt Karlsson, som tyvärr gick bort nu i höst, hade önskat att hans vänner och bekanta skulle ge ett bidrag till Hugos Stiftelse och Glädjeruset i samband med begravningen. Pengarna skulle i sin tur användas till en aktivitet för barn och unga med funktionsnedsättning i Oskarshamn.

Hugos Stiftelses representant Johanna Andersson överräckte checken på 7500 kronor till Karin Axelson och Team Orkidé under jubel och applåder från barnen. Tacksamheten, glädjen och nyfikenheten gick inte att ta miste på – och nästa år har vi förhoppningsvis ett helt gäng nya deltagare på Glädjeruset i Oskarshamn.

Team Orkidé drivs av Karin Axelsson inom ramen för Hanåsa Aktivitetsförening. Hon berättar att syftet med Team Orkidé är att skapa en mötesplats för barn och att öka barns aktiva fritid, som ofta kan vara begränsad med tanke på barnets funktionsnedsättning. Det var hennes dotter Wilma som var en stor del i att Team Orkidé drog igång.

– Wilma föddes med en ryggmärgsskada och det har ju begränsat henne att göra olika saker. Som att idrotta till exempel. Därför vill vi göra något för att tillgodose barn med funktionsvariationer, berättar Karin.

Hon själv arbetar helt ideellt med föreningens verksamhet och säger att det är det bästa hon har gjort – det ger så mycket tillbaka.

Mer om Team Orkidé finns på instagram @teamorkide och på Facebook.
Det finns även ett radioinslag