Stockholm Frame Fotboll dribblar sig rakt in i hjärtat

Det är julavslutning för gänget i Stockholm Frame fotboll när Hugos Stiftelse hälsar på för att dela ut årets stipendium. När spelarna Hugo, Marlon och Wilmer får syn på checken börjar de genast fundera på vad de ska använda pengarna till. Jättemycket godis, eller kanske ett nytt datorspel? Lagledaren Fredrik har sannolikt andra planer.

Det är ett taggat gäng som börjar med teknikträning i mindre grupper. En grupp övar på att göra mål på en av tränarna medan de andra övar på snabba fötter och passningar. Och det märks att de har himla roligt ihop.

Frame fotboll spelas med en walker, en bakåtvänd rollator. Sporten har funnits i Sverige sedan 2019 och vuxit kraftigt sedan starten – och Hugos Stiftelse har varit med på ett hörn sedan dess. Det var Fredrik Quistbergh som drog igång i Sverige. Han berättar att det kommer spelare från hela Stockholmsområdet till träningarna här i Täby, men också mer långväga.

Idag finns dessutom lag på flera andra platser i Sverige. Tidigare i höstas var Stockholmsgänget i Göteborg och spelade sin första cup i Göteborg Open! Det var ofta äldre spelare i lagen de mötte, men tack vare sin sammansvetsade spelstil tog de sig hela vägen och vann cupen!

Missa inte @framefotboll på Instagram där man bland annat kan se intervjuer med spelarna under cupen i Göteborg, och när Alma gör ett väldigt snyggt mål!

Till dagens julavslutning har engagerade föräldrar ordnat med både julfika, lekar, julklappsutdelning och besök av tomten. När vi mumsar på julmust och annat gott sitter jag bredvid spelaren Hugo och tränaren Evelina från Volontärbyrån.
– Varför håller jag i dina pepparkakor Hugo, undrar Evelina.
– För att du älskar mig, svarar han blixtsnabbt.

Och jag tror nog att han har rätt. Det är mycket kärlek här i Skarpängsskolans bollhall.