Kirunas eldsjälar ger barn och unga möjligheter att utvecklas

Kiruna Handikappidrottsförening är nästa stipendiat i Hugos Stiftelse. Idrottsföreningen, som är den enda som vänder sig till funktionsnedsatta i Kiruna, firar 30-årsjubileum i år. Föreningen anordnar träningar i boccia, bowling, ridning, curling och skidåkning.

Lieselotte Sundström är ordförande i föreningen och har varit med sedan starten 1991. Redan på 80-talet hörde hon hur föräldrar pratade om hur trötta deras barn var, och insåg att det nog kunde bero på en enda sak: de har tråkigt! Har man inget att göra blir tillvaron trist och långtråkig. Alla mår bra av att ha något att göra – i både kropp och själ! Samtidigt hade Lieselotte och hennes man Sem, som också han var med från början och som idag är klubbens kassör, blivit föräldrar till sonen Staffan och ville skapa aktiviteter för honom och andra barn med funktionsnedsättning. Och på den vägen är det.

Efter pandemin kommer klubben att behöva en rejäl omstart. Stipendiet kommer att användas för att genomföra och marknadsföra prova på-dagar för att värva fler barn och unga till klubbens olika aktiviteter.

Eldsjälarna Lieselotte och Sem är eniga om att det är väldigt stimulerande att se hur föreningens medlemmar utvecklas och vilket självförtroende de får. Att få ge någon den möjligheter – det är det de brinner för.

Checken på 15 000:- räcktes över av Hugos Stiftelses representant Anders Öberg, och togs emot av familjen Sundström: Lieselotte, Sem och sonen Staffan.