Fläskboll till minne av Bernt Karlsson

När Bernt Karlsson gick bort var hans önskan att begravningsgästerna skulle skänka en gåva till Hugos Stiftelse. Han ville att pengarna skulle göra nytta i hans hemstad Oskarshamn. En del av pengarna gick till en mysig biokväll arrangerad av Team Orkidé. Nu har resterande summa delats ut till Fläskboll Oskarshamn – en förening Bernt var med och startade.

Idag drivs föreningen av Ulrica Holmqvist och Bernts fru Christina Karlsson. De har kämpat hårt för att etablera sporten Fläskboll, värva sponsorer och arrangera träningar två gånger i veckan. Träningarna är öppna för alla som vill vara med.

– Vi har kämpat länge och det har varit trögt, men nu är vi på g. Alla rullstolar är upptagna varje träningskväll, säger Ulrica Holmqvist.

Vad är fläskboll?
Spelet påminner om handboll, med två lag på plan som ska försöka få in den stora pilatesbollen i motståndarens mål. Alla spelare sitter i rullstol.

Tidningen Barometern publicerade en fin artikel om Fläskboll och eldsjälarna bakom. Läs den här: Fläskboll – den nya innesporten i Oskarshamn