AIK United

Veckans stipendiat i Hugos Stiftelse är fotbollslaget AIK United! 2020 har varit ett tufft år för laget. Många av spelarna har autoimmuna sjukdomar, men är samtidigt väldigt ensamma. När träningarna inte kunde genomföras anordnade klubbens lagledare Anna Hammarström olika Coronasäkra aktiviteter utomhus, som fiskdamm och överraskningar. De körde igång med träningarna ett tag, under försiktiga former, men nu är träningarna tyvärr inställda igen på grund av Corona-läget.

När Anneli Nordström Lundqvist och Camilla Olsson från Hugos Stiftelse hälsade på en råkall tisdagskväll i oktober, träffade de bland annat Felix Hammarström som spelat i laget i åtta år. Han hade problem att hitta ett lag för funkisar, men i AIK United fanns en självklar plats för honom, och nu är de som en stor familj. Och det märks verkligen. Glädjen över att ses och att få spela fotboll tillsammans är tydlig.

AIK United fick stipendium av Hugos Stiftelse även förra året, och då användes pengarna till att hyra en buss för att åka till SM i Örebro. Laget fick en tuff start i turneringen, men lyckades vända det hela och vann SM! Stort grattis till det och till årets stipendium från Hugos Stiftelse!